Pe data de 21 februarie, am avut privilegiul de a participa la evenimentul captivant intitulat "Educație în siguranță - DE LA EGAL LA EGAL", organizat de Teach for Romania la Hotelul RAMADA Iași.
Evenimentul (agenda evenimentului AICI) s-a concentrat asupra temei sensibile a violenței și a furnizat o platformă valoroasă de învățare prin intermediul unor ateliere practice conduse de experți în domeniu:
1.Etiologia și cauzele violenței - susținut de distinsa profesoară universitară Valentina Rujoiu.
2.Tipuri de activități pentru prevenirea violenței - coordonat de Alina Iordache și Diana Bordeianu, specialiști TFR.
Experiența ne-a demonstrat că, tot mai des, atât în comunitate, cât și în mediul școlar, profesorii și asistenții sociali se confruntă cu manifestări de violență din partea elevilor. În aceste situații, intervine necesitatea unei intervenții specializate pentru a gestiona conflictele sau a preveni consecințele tragice ale violenței.
În fața unei situații care scapă de sub control sau asupra căreia nu se exercită control, apare o serie de întrebări imperative: Care sunt pașii de urmat în cazul unui abuz? Cum reacționăm dacă suntem martori la un act de violență?
Teach for Romania oferă un ghid dedicat cadrelor didactice, intitulat "Rolul profesorului în gestionarea cazurilor de abuz".
Acest ghid esențial poate fi consultat și descărcat nu doar pe pagina evenimentului, ci și AICI. În cadrul acestui material, descoperim informații valoroase despre tipurile de violență, modalități eficiente de raportare a cazurilor și a cui responsabilitate este aceasta, precum și recomandări pentru comunicarea empatică cu victimele violenței.
Participarea la evenimentul "Educație în siguranță - DE LA EGAL LA EGAL" organizat de Teach for Romania a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru profesori și specialiștii din domeniul educațional de a se înzestra cu instrumente esențiale în gestionarea și prevenirea violenței în mediul școlar, dar și o oportunitate de a cunoaște persoane implicate în dezvoltarea celui mai important domeniul uman - Educația!
...
Prof. Ioan Vasilescu-Apostol
Activități
0 comments:
Trimiteți un comentariu